Onze eigen hondenschool geopend op 30-09-2014! 
Adres: Eerste Dijk 3, 4695 PB te Sint Maartensdijk. 
Lekker trainen op ons volledig omheinde en goed verlichte trainingsveld!

Er is voldoende gratis parkeergelegenheid, mogelijkheid tot gebruik van de omheinde hondenspeelplaats (tegen betaling) en ruim voldoende mogelijkheid de hond(en) lekker uit te laten in de heerlijke polders en/of te laten zwemmen in de Oosterschelde in ons mooie Zeeland.

 

De huidige lesprijzen zijn:
Groepstrainingen: € 120,- voor 10 lessen
5 privélessen: € 85,-
10 privélessen: € 140,-
Wegens doorlopende drukte zijn losse lessen niet mogelijk.

Beschikbare, vaste trainingsplekken: 
enkele privéplaatsen beschikbaar:
Maandag 9.15uur
Woensdag (in de oneven weken) om 10:45uur = 1x per 2 weken les!
Donderdag 18.15uur
Vrijdag 9:00uur

 

Aanmelden voor de wachtlijst is ook een optie, graag een mailtje naar info@dierist.nl met voorkeur voor dag(en)/tijd(en) dan houden we je op de hoogte

 

Cursusaanbod:

 • Puppy 1; Een goede start! (basis commando’s, elkaar leren kennen, vertrouwen en samenwerken)
 • Puppy 2; Lekker door! (aanleren extra basis commando’s, elkaar leren kennen, vertrouwen en samenwerken)
 • Prepubers (basis commando’s uitbreiden, elkaar beter vertrouwen, samenwerken, lichaam beter leren kennen en zelfvertrouwen opbouwen)
 • Puberklas (basis commando’s uitbreiden, elkaar beter vertrouwen, samenwerken, lichaam beter leren kennen en zelfvertrouwen opbouwen)
 • Beginners behendigheid (toestellen aanleren, leren sturen)
 • Gevorderden behendigheid (trainen en sporten)
 • Combiklas (gehoorzaamheid + sport/spel/fun)
 • Beginners Hoopers (toestellen aanleren, leren sturen)
 • Gevorderden Hoopers (trainen en sporten)
 • Ken je lijf! (trucjes om lichaam te leren kennen en goed te gebruiken incl. balans en coördinatie oefeningen)
 • Leren Apporteren (gehoorzaamheid + sport)
 • Gehoorzaamheid (aanleren, doortrainen, opfrissen en verfijnen)
 • Van Alles Wat (iedere week kennismaken met nieuwe sport of bezigheid)
 • Detectie/nosework (werken met geurbronnen, opzoeken en verwijzen)
 • Speuren (leren een geurspoor uit te werken)
 • Mantrailen (leren een slachtoffer zoeken)
 • Privétraining (in iedere gewenste discipline)
 • Workshops (met en zonder hond)

Kosten:
€ 120,- voor 10 privélessen – 30 minuten per les onverdeelde aandacht zonder andere honden, programma volledig aangepast op jouw wensen. 
€ 120,- voor 10 groepslessen – 45 minuten per les met maximaal 4 combinaties per les.

In verband met onze regelmatig volle agenda’s is het vanaf heden niet meer mogelijk om gebruik te maken van losse lessen. Wel blijft naast de 10-lessenkaart ook de 5-lessenkaart beschikbaar voor € 65,- zowel voor privéles als voor groepsles.

 

Lees hieronder meer informatie per cursus.


Puppy 1; Een goede start! 
Puppy 2; Lekker door!

Puppycursus bij Hond-en Sport Dierist spitst zich vooral op een fijne samenwerking tussen hond en baas, elkaar leren kennen en leren vertrouwen. Naast de basiscommando’s werken we aan impulse controle, leren betasten (dierenartstraining), socialisatie met diverse ondergronden, geluiden, geuren en materialen, wederzijds vertrouwen opbouwen, puppy zijn lijf laten leren kennen, krijgt u veel theoretische kennis mee en leert u tijdens de lessen uw hond beter kennen en leren wij u ‘het wezen hond’ beter te begrijpen.

In deze lessen komt van alles aan bod; zit, af, voet, volg, wacht, hier, aan de riem lopen, los lopen, aanlijnen, aflijnen, lichaamstaal van je hond, gedrag naar mens en dier, puppy-gym (lijf goed leren kennen en gebruiken), verschillende ondergronden, geluiden en objecten en vooral een goede band opbouwen tussen baas en hond. Hierdoor is deze cursus niet alleen heel geschikt voor pups, maar eigenlijk voor honden van alle leeftijden. Denk hierbij aan een herplaatser of een adoptant die een flinke rugzak bij zich heeft. Of wanneer je als baasje nog niet zoveel ervaring hebt in het begeleiden van een hond. Met deze cursus wordt jullie band zeker versterkt, komt er meer wederzijds begrip, respect en vertrouwen en daarnaast werken we ook aan aanleren en verfijnen van de basiscommando’s.

 

 


Pre-pubers; Wanneer je pupje richting puber gaat!
Puberklas; Wanneer je met je hond volop in de puberteit beland bent!


Heb je net die moeilijke puppytijd gehad waar je veel tijd en energie in de opvoeding hebt gestoken, komt de pubertijd waarin lijkt of je alles voor niks hebt gedaan! De hond luistert niet, is ineens bang van van alles, lijkt compleet onbereikbaar en de moed zakt je in de schoenen.
Daarom hebben wij 2 cursussen ontwikkeld; de pre-pubers en de puberklas. 
Ook dit zijn fases waar we met de hond doorheen moeten. Geduld, humor en blijven ademen zijn de sleutelwoorden, maar makkelijk is het niet! Deze cursussen helpen jullie als team door deze lastige fase heen, natuurlijk onder professionele begeleiding waarmee je kan sparren en tegen mag spuien. De cursussen zijn dus speciaal voor de pre-pubers en pubers maar daarnaast ook heel nuttig voor honden die het moeilijk vinden zich te concentreren en voor wie de band met de hond wil versterken. Veel samenwerken, korte behapbare opdrachten, uitdagende nieuwe dingen leren en vooral veel FUN samen om de frustratie wat te doen afnemen.


 

Hoopers 

Een relatief nieuwe hondensport in hondenland. Een leuke bezigheid voor mens en dier. Fysiek weinig belastend voor de geleider en voor de hond een fijne en veilige uitlaatklep! Intensieve samenwerking, sturen op afstand en het nemen van diverse (grond)hindernissen maken deze sport tot een geweldig leuke samenwerking en bezigheid. Weinig belastend voor de gewrichten van de hond waardoor het voor iedere leeftijd geschikt is, niet springen, klimmen en dalen, enkel grondwerk komt hierbij te pas. De geleider hoeft, in tegenstelling tot bijvoorbeeld behendigheid, zelf niet op hoog tempo mee te rennen terwijl de hond toch moe en voldaan is na de les. 

We hebben Beginners Hoopers 1.0 en 2.0 als vaste cursussen. Beide bestaan uit 10 lessen waarin we een goede wacht+start gaan oefenen, werken op afstand gaan aanleren, alle onderdelen en sturingen aanleren en onderdelen gaan combineren. 

Na Hoopers 1.0 en Hoopers 2.0 kan er wekelijks naar hartenlust door getraind worden in Gevorderden Hoopers, zowel in groepjes als privé. 

 


Beginners Behendigheid 

Deze cursus is bedoeld voor beginnende combinaties en is een vaste cursus van 10 lessen met een weloverwogen opbouw. In deze cursus kunnen de honden de toestellen leren kennen en er rustig en dwangvrij vertrouwd mee raken. We leren hier de bijbehorende commando’s aan en oefenen iedere week één of meer nieuwe onderdelen van de behendigheid en herhalen het eerder geleerde. Stap voor stap gaan we leren de hond te sturen, parcours lopen en onderdelen te combineren. Natuurlijk hebben we er begrip voor als de hond het spannend vindt! Deze krijgt gewoon meer ruimte, tijd en begeleiding om vertrouwd te raken met het betreffende toestel. De laatste les is een examen, zodra deze met goed gevolg is afgerond kan er doorgestroomd worden naar 1 van de gevorderden groepen zodat de combinatie wekelijks kan trainen op de behendigheidsbaan zowel in privélessen als in kleine groepjes (maximaal 4 combinaties).

Minimale leeftijd van de hond = 1 jaar! Dit is omdat honden tot de leeftijd van 12 maanden nog in de groei zijn en daardoor niet te zwaar belast moeten worden op hun gewrichten. Veel springen en fanatiek draaien en bewegen kunnen zorgen voor blijvende schade in de gewrichten. De cursus bestaat uit 10 lessen.

Na afronding van de beginnerscursus kan er in kleine groepjes worden door getraind (maximaal 4 combinaties). 

 


Combiklas (Maximaal 4 combinaties per lesuur)

In deze les zijn geleider en hond 1 op 1 heel intensief bezig met elkaar. Een doordachte en afgewogen combinatie tussen gehoorzaamheid en sport/spel/fun/trucjes. We zien dat honden, die hier enige tijd mee bezig zijn, veel meer aandacht voor de geleider krijgen. Dat de onderlinge verhouding ook buiten deze lessen gezonder wordt, de hond meer respect en aandacht voor de geleider krijgt en gehoorzamer wordt. Tijdens de combiklas werken we aan geduld leren hebben, verfijnen van gehoorzaamheidsopdrachten en zetten we veelvuldig de neus en de hersens van de hond aan het werk. De honden zijn na dit lesuur net zo moe en voldaan als wanneer ze een uur over het strand gelopen hebben, maar dan zonder de grote fysieke inspanning. Geestelijk moe zijn is de ultieme ontlading voor een hond. Doordat deze lessen weinig fysieke inspanning van de hond vergen en er nihil kans op blessures is, is deze les geschikt voor honden van alle leeftijden.

 

 


Ken Je Lijf! 

Volledig toegespitst op samenwerking tussen baas en hond waarbij de hond op zijn eigen tempo zijn lijf goed leert kennen en gebruiken. De opdrachten en oefeningen worden aangeleerd met een clicker (of clicker-woord) en we gaan de hond keuzes leren maken. We gaan gedrag uitlokken, markeren met een klik en belonen met een waardevolle beloning. We leren de hond dat hij een achterhand heeft en hoe hij deze kan gebruiken, gaan aan de slag met balans en evenwichtsoefeningen en maken er met de hond één groot feest van!

 

 


Leren Apporteren

 

Apporteren is een leuke discipline bij onze hondenschool! We apporteren NIET met wild, wel met hout, kunststof en textiel(canvas). Honden hoeven geen ervaring met apporteren te hebben om deel te nemen aan deze cursus, wel is beheersing van de basis gehoorzaamheidsoefeningen belangrijk.

Groot deel van apporteren draait om gehoorzaamheid, samenwerken en goede communicatie tussen geleider en hond. Hele leuke bezigheid die fysiek niet enorm belastend is maar wel veel uitdaging biedt aan hond en geleider. Deze cursus betreft de basis van het apporteren, in de toekomst gaan we deze uitbreiden met extra disciplines (in- en over water, verloren zoek, dirigeren (vooruit, links en rechts sturen), enz). 

Er komt bij deze cursus nog € 30,- bij voor de apporteermaterialen die tijdens/na de cursus jullie eigendom zijn. 

 

 


Gehoorzaamheid


Les puur op gehoorzaamheid. Saai? Echt niet! Door middel van leuke, vernieuwende en afwisselende oefeningen een betere band met de hond opbouwen en tegelijkertijd actief bezig zijn met het oefenen, opfrissen en perfectioneren van basiscommando’s. Ook geschikt voor mensen die appèl of obedience doen/willen gaan doen met de hond. Uitdagend, plezier, positief en lekker samen bezig zijn!

 

 


 


 


 

Privétraining

 

In privélessen kun je, naast alle bovengenoemde cursussen, ook werken aan wat voor jullie belangrijk is. Dit kan heel uitlopend zijn van wandelen zonder trekken tot onderdelen van een bepaalde sport die lastiger zijn. U vraagt, wij draaien!


Workshops
Wij organiseren met regelmaat ook diverse workshops!

Workshops mét hond;
Dit zijn doorgaans verkorte cursussen waarbij een klein aantal specifieke zaken aangepakt worden. Denk hierbij aan; relaxt wandelen, recall (hier komen), raakvlak training, ontspanningsmassages geven, enz.

Workshops zonder hond komen ook aan bod;
Denk dan bijvoorbeeld aan het maken van halsbanden, lijnen of speeltjes voor de hond, snuffelmatten maken, maar ook EHBO voor honden, ‘rond de tafel’ om diverse onderwerpen eens goed uit te diepen; hoe leert een hond,  wat is agressie, ‘vraag het de trainer’ waarbij iedereen welkom is om zijn/haar (trainings-)vraag/vragen weg te leggen en hierover in een open gesprek/discussie te gaan om zo samen tot andere inzichten te komen. Ook organiseren we puzzeltochten en spelletjes-/quiz avonden waarin je je kennis kunt testen en/of kan vergroten.

Wij werken met honden op basis van beloning. Dit wil zeggen dat de hond, wanneer deze goed doet wat wij vragen, beloond wordt. Dit kan een stembeloning, voertje of spelen met de geleider zijn. Wij vinden het zeer belangrijk dat de honden het leuk hebben en leuk vinden. Spelenderwijs en beloningsgericht dingen aanleren is wetenschappelijk bewezen dat de hond de opdracht dan vlot leert en met plezier uitvoert. Dwang gebruiken zorgt voor een minder goede geleider-hond verhouding en bevorderd een slechtere vertrouwensband. Dwangmiddelen; prikband, slipketting, anti-trekmiddelen, stroombanden, enzovoorts worden door ons nooit geadviseerd en zijn ook niet welkom om te gebruiken tijdens lessen of trainingen.

Privélessen duren 30 minuten, groepslessen duren 45 minuten.

Het aanleren van de behendigheid doen wij bij voorkeur met de hond in een tuig of harnas, zo kunnen wij hem wat makkelijker begeleiden en voorkomen dat de hond valt of zich bezeerd. Voor de gehoorzaamheid kan eveneens een tuig/harnas gebruikt worden maar een halsband met vaste lijn (1.20-1.80m) kan uiteraard ook gebruikt worden.

Voor alle doorlopende groepstrainingen werken wij met strippenkaarten van 10 lessen voor € 120,- incl 1 consumptie per les naar keuze.
Deze zijn na aankoop 5 maanden geldig;
Indien je op vakantie gaat of door omstandigheden een keer niet kunt trainen is de les niet verloren en de kaart niet direct verlopen. Na de 5 maanden termijn is de strippenkaart helaas niet meer geldig. 5 maanden bevat gemiddeld 21 weken, wij vinden het redelijk dat je binnen de termijn van 21 weken daadwerkelijk 10 lessen kan volgen.

De strippenkaarten zijn inzetbaar voor;
Gevorderden behendigheid, Gevorderden Hoopers en combiklas.
Als je een tijdje behendigheid loopt in een groep maar je wil tussendoor een keer Hooperen of een lesje combiklas volgen dan kan dit gewoon op dezelfde strippenkaart (mits plaats in de beschikbare groepen).

In principe trainen wij het hele jaar door met uitzondering van zon- en feestdagen. Uiteraard zijn extreme weersomstandigheden overmacht waardoor er wel eens een training kan komen te vervallen, deze gaat niet verloren maar wordt een week opgeschoven.

Het is mogelijk om een keer te komen proefdraaien. De kosten hiervan zijn € 12,50 voor één groepsles incl 1 consumptie of € 15,- voor 1 privéles. Indien u aansluitend een strippenkaart koopt wordt dit verrekend door 1 strip van de strippenkaart af te halen.

 


Lesprogramma

Er vinden regelmatig wisselingen plaats in welke les op welk tijdstip is en wanneer er weer een nieuwe cursus start! Dit komt omdat er niet altijd beginners behendigheidscombinaties zijn, niet altijd pups of jonge honden zijn, sommige cursussen door weersomstandigheden langer duren dan 10 weken maar ook omdat niet alle honden even goed functioneren in een bepaalde groep. Wij geven 6 dagen per week les (alle dagen behalve zondag) zowel overdag als ‘s-avonds. Neem dus gerust contact op, dan kijken we samen welk moment, welke groep of cursus het meest passend is! Info@dierist.nl of 06-13638184 (bel, sms of app).

Algemene voorwaarden
Uw hond is ten minste 9 weken oud en 2x ingeënt voordat hij/zij mag komen trainen (of heeft een geldige titerbepaling)
Uw hond is ten minste 12 maanden oud voordat hij/zij aan beginners behendigheid mag mee doen
Uw hond wordt ten minste 1x per 3 jaar gevaccineerd met een grote cocktail (of heeft een geldige titerbepaling)
Kennelhoest, rabies en ziekte van Weil enting is bij ons niet verplicht 
De hond dient regelmatig ontwormd te worden (of gecontroleerd worden op wormen) en behandeld tegen vlooien om besmetting bij anderen te voorkomen
Honden die ziek zijn, een blessure hebben en/of besmettelijk zijn voor anderen mogen niet komen trainen
Honden welke mens- of hond gerichte agressie vertonen dienen een muilkorf te dragen (een variant waarmee ze in staat zijn te hijgen, drinken en voerbeloning aan kunnen pakken)
Loopse teefjes kunnen gewoon komen trainen wanneer zij een broekje dragen 
De hond dient uitgelaten te worden voordat u komt trainen. Ongelukjes kunnen natuurlijk gebeuren en dienen vanzelfsprekend te worden opgeruimd

Hond-en Sport Dierist is niet aansprakelijk voor eventuele blessures of verwondingen.
Eigenaren zijn en blijven verantwoordelijk én aansprakelijk voor schade welke hun hond toebrengt.