Ik ben Tamara Jeroense, geboren op 11 augustus 1984 te Bergen op Zoom. Ik ben opgegroeid in Sint Maartensdijk en ben in 1996 met mijn ouders verhuist naar Sint Annaland. Begin 2006 ben ik op mezelf gaan wonen in Sint Maartensdijk om vervolgens eind 2007 in Rosmalen (NB) een horecagelegenheid te starten. Na bijna 5 jaar ondernemen was het besluit genomen het café te verkopen en ben ik al in september 2011 terug verhuist naar het eiland Tholen in Sint Annaland. Inmiddels ben ik in juni 2017 ‘op mijn werk’ gaan wonen aan de Eerste Dijk in Sint Maartensdijk.

Ik deel mijn huishouden mijn Dobermanndame; Vayen (Shiva Les Deux Peupliers). Mijn kennelnaam is ‘Dancing Dober of Vayen’. Klik hier voor de website van mijn Dobermannkennel

Ondernemen zit me in het bloed; ik hou ervan de controle te hebben op alles, zelf beslissingen en verantwoordelijkheden te nemen, mijn kennis en ervaring te delen met anderen en de ruimte te hebben om mijn creativiteit en ondernemerskwaliteiten te kunnen omzetten naar resultaten in de bedrijfsvoering.

Ik heb een grote passie voor (huis)dieren, al mijn hele leven. Van thuis uit opgegroeid met honden, katten, konijnen en vogels. Ik kan me niet herinneren ooit een dag geen huisdier(en) gehad te hebben. Op de middelbare school ontwikkelde mijn interesse in paarden en ben ik, zoals veel jonge meisjes, gaan rijden en verzorgen op een boerderij. Toen ik op de middelbare school zat wilde ik dan ook de opleiding ‘paard’ gaan doen op een groen college. Op dat moment kwam er iemand op mijn pad die zei; “Waarom zou je je zo smal specialiseren? Kom maar eens werken in mijn pension/asiel voor hond en kat en maak daarna je beslissing”. Zo gezegd, zo gedaan. Daar groeide mijn liefde voor hond en kat nog meer en besloot ik te gaan voor de 4 jarige MBO opleiding dierenzorg / management op het Wellant College in Dordrecht. Tijdens deze opleiding was ik al met een aantal dierenartsen in contact geweest door stages en leek mij ‘Paraveterinair Dierenartsassistente’ ook wel gaaf. Tijdens MBO opleiding kwam de mogelijkheid voorbij om daarnaast/tegelijkertijd ook de opleiding paraveteriniar dierenartsassistente te volgen, dus dat heb ik gedaan. Toen ik stage liep bij een dierenarts, die mij een baan aanbood, heb ik mijn opleiding omgezet van BOL (voltijd leren) naar BBL (4 dagen werken, 1 dag naar school).

Ook kwam er tijdens bovenstaande 2 studies nog de mogelijkheid voorbij om een opleiding te volgen voor instructrice, eerst voor pups, daarna ook voor gevorderden en later ook nog gedragsdeskundige. Mijn bordje was klaarblijkelijk nog niet vol genoeg en ben ook daaraan begonnen. Alle bovenstaande opleidingen/cursussen heb ik met succes afgerond en ben erg trots op de diploma’s die ik bezit. Natuurlijk leer ik nog iedere dag bij en blijf ik studies en wetenschappelijke onderzoeken volgen om up to date te blijven.

Met deze diploma’s op zak was de stap naar een dierenspeciaalzaak niet zo groot. Deze ben ik eind 2012 gestart in Sint Maartensdijk. In 2014 breidde ik uit met een hondenuitlaatservice, ging daarbij gedragsbegeleiding geven en startte ook een hondenschool voor gehoorzaamheid en behendigheid en vond én vind alle takken van mijn bedrijf geweldig leuk! Helaas kom je er dan wel achter dat 24 uur in een dag eigenlijk veel te weinig is waardoor ik eens op een rijtje ben gaan zetten welk pad nu het meest gunstig en haalbaar is om te gaan bewandelen.
Half 2016 besloot ik dat de maat wel vol was qua lekkages en achterstallig onderhoud van het betreffende winkelpand. Ook drukte de winkel toch wel een grote stempel op de tijd die ik per dag beschikbaar heb en besloot ik na veel wikken en wegen om op 16 september 2016 om 16:00 uur de deuren van mijn dierenspeciaalzaak definitief te sluiten en mij volledig te richten op de uitlaatservice, hondenschool, gedragsbegeleiding en het thuisbezorgen van Dog Lovers Gold en Cat Lovers Gold.
Ik heb het werkelijk nooit druk genoeg dus opende ik op 19 november 2016 ook nog een Hondenspeelplaats.

Op 1 juni 2017 ben ik op de boerderij gaan wonen en het is heerlijk om werk en wonen zo makkelijk te kunnen combineren. Ik geniet dagelijks intens van van mijn drukke volle ‘hondenleven’!